Pozvěte domů jaro a vykouzlete šťavnatou krůtí roládu s křupavou krustou a se svěží nádivkou ze zelených bylinek. Ideální sváteční pokrm pro velikonoční setkání s rodinou.
Na 8 porcí budete potřebovat:
- 1,5 kg krůtího prsa vcelku
- 3 lžíce dijonské hořčice
- máslo
- cibule a česnek
- 400g směsi listové zeleniny a bylin (např. baby špenát, medvědí česnek, mladá kopřiva)
- 200g slaniny
- 50g tvrdého bílého pečiva
- hrst bylinek (medvědí česnek, petržel)
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
A jak na to?
- Nejprve si připravte maso na roládu, krůtí prsa rozkrojte na plát o výšce asi 3-4 centimetry a zlehka naklepejte. Maso z obou stran osolte a opepřete a vnitřní stranu potřete hořčici.
- Pro nádivku nechte na másle zpěnit nasekanou cibuli s česnekem, potom přidejte zelenou směs a pozvolna duste, až se tekutina odpaří. Dochuťte solí a nechte zchladnout.
- Zelenou nádivku rovnoměrně rozložte na maso, zarolujte a stáhněte potravinářským provázkem, aby roláda držela tvar.
- Pečte pomocí horkého vzduchu při 190°C a pokud máte možnost, přidejte funkci pro střední úroveň páry – maso bude opravdu měkoučké a zůstane plné lahodné šťávy. Roládu vložte na plech, podlijte trochou vody a povrch rolády poklaďte plátky slaniny. Pečte 50 minut až hodinu, povrch rolády by měl být zlatavý.
- Mezitím si připravte křupavou drobenku navrch. Do mixéru přidejte na kousky natrhané pečivo, bylinky, olivový olej, špetku soli a pepře a rozmixujte najemno. Drobenku prsty přimáčkněte navrch rolády a dopékejte dozlatova dalších 10 minut.
Kaya a její inspirace
Kaya sama sebe považuje za nadšence pro vše, co se točí kolem dobrého jídla. Vaří hodně a ráda – pro svého muže a dvě malé ratolesti, všechny své blízké a známé. Blog S vášní pro jídlo založila proto, aby se její vášeň dostala dál.
Kaya používá parní troubu Whirlpool W11I OP1 4S2 H s extra velkým objemem 73 l, generátorem páry, s Wi-Fi a se senzorovou technologií 6. SMYSL pro ideální výsledek s nejnižší možnou spotřebou elektrické energie. Trouba má taképokročilou technologii SteamSense+ pro pečení s nízkou, střední nebo vysokou úrovní páry v kombinaci s horkým vzduchem o teplotě 140-220 °C. Trouba se hodí i pro regeneraci uvařených pokrmů, rozmrazování, pečení mražených jídel nebo vaření ve 100% páře. Skvělá je i možnost péct až na čtyřech úrovních najednou bez smíchání vůní a chutí. Trouba se ovládá prostřednictvím velkého barevného displeje v češtině a také na dálku přes mobil a aplikaci 6th SENSE LiveApp. O čistotu se postará samočisticí parní systém HydroClean. Doporučená cena této trouby z prémiové Whirlpool W Collection v úsporné třídě A+ je 36 990 Kč.
Více na www.whirlpool.cz
Zdroj foto: Whirlpool